diumenge, de juliol 28, 2024

LONDRES. DIA 5

Cinquè dia a Londres, però avui ens allunyarem una mica. Anem a Cambridge. Agafem el tren a l'estació de King Cross, on fins ara agafàvem els metros. A l'estació de trens, hi ha la famosa andana 9 3/4 de Harry Potter, en un senyal a la paret, per si voleu provar. Nosaltres anem a l'andana 6, que és la que va cap a Cambridge. Després de poc més d'una hora arribem. Després de caminar poc més de 20 minuts ja notem l'increment de gent, així que ja som al centre. Anem fem tombs, passant pel Trinity College i fent-nos una foto amb la poma d'en Newton, arribem fins al King's College, el pont dels matemàtics i anem recorrem el centre. Tenim gana, així que dinem vora el riu per on després agafarem la barqueta.






Així doncs, havent dinat, fem el tomb en barca. Conduirà un dels famosos remers de Cambridge, aquí no amb rem, sinó fent 'punting', és a dir, espenyent amb un pal recolzat al fons. Passem per sota el pont dels sospirs, d'estil venecià, i varis ponts més fins al pont dels matemàtics, on girem i tornem.




Ja de retorn a Londres, completem el dia fent la ruta Beatles. Anem cap a Abbey Road, a fer-nos la foto del disc del mateix nom. Només atansar-nos ja veiem on és, perquè hi ha bastant gent. La gent es fa fotos, però no sembla saber que la foto bona es va fer des d'una petita illeta amb un monòlit que hi ha al mig del carrer. Nosaltres sí, així que cap allí anem. Seguim ruta i ara anem a Piccadilly Circus, on ens acostem al número 3 de Savile Row, on els Beatles van fer el seu últim concert, cantant Get Back al terrat de l'edifici. Completada la sessió Beatles donem un tomb per la zona, de les més exclusives i cares de Londres, com veiem pels hotels, botigues i cotxes. Caminem una mica més fins Carnaby Street, on hi ha ambient de bars, i ja retirem.