dijous, de juliol 25, 2024

LONDRES. DIA 2

Comencem el dia. Anem a agafar el metro a l'estació que tenim vora l'apartament, la de Kings Cross-St. Pancras (sí, la de Harry Potter), i que ja se'ns està fent familiar. La veritat és que el lloc que hem triat és molt pràctic, perquè en aquesta estació hi ha un munt de línies de metro que podem agafar.

El nostre primer destí del dia és el palau de Buckingham, on ens fem les fotos a la seva façana. Tot seguit, travessem St. James Park fins a Trafalgar Square, on hi ha la National Gallery. Aquí passa com al British, podeu treure una entrada per internet gratuïta per triar l'hora, però la cua sense entrada no és molt llarga, així que entrem. Un cop dins anem recorrem sales, mirant a veure què tenim de coneguts. Hi ha des de quadres de Velázquez, Goya, Rembrandt, Rubens fins a Picasso, Renoir, Degas i Monet. També un Da Vinci i dos Michelangelos. Falta la Venus del Mirall de Velàzques, que un treballador del museu molt simpàtic, ens explica que està cedida temporalment al museu de Liverpool.










La següent visita és l'abadia de Westminster, per la qual sí que tenim les entrades. Aquestes s'han de pagar, però val la pena. Així podrem retre homenatge a les tombes de Charles Darwin, Isaac Newton, Charles Dickens, Lord Byron i molts més. També hi ha les tombes d'uns quants reis i de la reina Elizabeth I. Hi arribem caminant des de Trafalgar Square per Whitehall, passant vora Downing Street i fins a arribar al parlament.






Tomba de Isaac Newton

Elizabeth I

En sortir de l'abadia plou una mica, així que on podem estar a cobert? Doncs a Harrod's. Agafem el metro i anem cap al barri de Kensington, i després de dinar una mica, entrem als grans magatzems, on trobareu tota classe de luxes: roba, joies... Ens entretenim sobretot en la part del menjar, que és espectacular.




Ja que som a Kensington aprofitem i ens acostem fins als dos museus que hi ha aquí. El primer és el Victoria & Albert Museum, dedicat ja des del segle XIX al món del disseny. Hi podeu trobar tota classe de coses: una col·lecció de fotografies immensa, catifes espectaculars, mobiliari, ceràmica, art de tot el món... I un bonic pati interior i cafeteria. 





D'aquí anem cap al Museu d'Història Natural, en un edifici imponent ben a prop, i on destaca el hall amb l'esquelet de la gran balena blava. Les sales més concorregudes són les dels esquelets de dinosaure, però n'hi ha moltes més i de 
tota mena.





I per acabar el dia canviem totalment de barri. Anem a Camdem Town, al seu famós market. A aquesta hora ja no està tan animat, però podem passar per la botiga de le Dr. Martens, i fer una cervesa tranquil·lament, preparant-nos ja per tornar a descansar.