divendres, de juliol 26, 2024

LONDRES. DIA 3

El nostre tercer dia al Londres l'iniciem amb la visita a la catedral de Sant Pau, on ja tenim l'entrada al nostre mòbil. Baixem a la cripta, on hi ha les tombes d'en Nelson i en Wellington en un lloc preeminent. També hi ha altres prohoms enterrats, comAlexander Fleming. Després toca pujar a la cúpula. Al primer nivell les vistes són interiors cap a dins del temple. Seguim fins al segon, on sortim a l'exterior i gaudim d'unes vistes excepcionals. Hi ha encara un tercer nivell pels més valents, però aquest cop ho deixem pels més valents.


Tomba de Nelson


Seguim el nostre recorregut i, tot travessant la City, ens dirigim cap a la Torre de Londres, on es custodien les joies de la corona. Ja tenim l'entrada a punt així que entrem sense fer cua. La visita la comencem recorrent una part de la muralla i les seves estances, seguim cap al patí i al recinte de les joies, i acabem a l'edifici central. La visita aquí us portarà una bona estona i val la pena.





Tot seguit travessem el Tàmesi pel Tower Bridge, i anem recorrem l'altra riba, fins que fem cap al Borrough Market, on dinem en una de les múltiples parades de menjar que trobem. És tot ple de gent, així que triem la que podem, però ho trobem boníssim.







Un cop hem recuperat forces seguim per la riba del riu, passant davant el Shakespeare's Globe i el pont del Mil·lenni, per arribar a la Tate Modern, en una antiga central elèctrica d'enormes dimensions. Les col·leccions ja us ho diré. Tot i ser també el museu gratuït el que sembla interessant requereix entrada a part. Això , hi ha bons bancs per seure i recuperar forces.



Seguim caminant ara fins als peus del London Eye, on hi ha molt ambient i molta gent també. D'aquí el millor són les vistes del parlament a l'altre costat. Travessem el pont de Westminster i decidim canviar de barri agafant el metro cap al nord.




La nostra última destinació del dia és Hyde Pard, però com baixem del metro a Oxford Street, recorrem una mica aquest carrer comercial, on trobareu les mateixes botigues que a la resta de ciutats del món. Entrem després a Hyde Park per vora el Marble Arch, i vora el Speaker's Corner. Recorrem l'esplanada dels concerts i arribem fins al llac Serpentine, ple de barques, gent i ànecs. I demà serà un altre dia, de fet el dia que fa que siguem a Londres.