dilluns, d’agost 04, 2008

AL NORD D'ITÀLIA PASSANT PER LA PROVENÇA

Aquest viatje transcorre per la Provença francesa, en el nostre camí cap a Itàlia, i un cop allí, per la Ligúria, la Toscana, el Veneto i la Emillia-Romagna.

Veiem aquí els punts més destacats sobre el mapa:





Aquesta és la cronologia:

DIA 1. BALAGUER-LLEIDA-TARRRAGONA

De Balaguer a Lleida en cotxe.

De Lleida a Tarragona en tren.

Aquest primer dia ens limiten a anar a Tarragona, on llogarem la furgoneta abans d’empendre viatje. Per tant, agafem el tren de Lleida a Tarragona amb les maletes al coll i som-hi, que comença l’aventura.

DIA 2. TARRAGONA-REUS-LLANÇÀ-CARCASSONA

Dinar a Llançà.

Després d’haver llogat la furgoneta a Reus, emprenem el viatje. Anem pujant cap a la frontera per l’autopista, i quan ja hem fet un bon tros, decidim desviar-nos per anar a dinar a la platja, a Llançà.

Les costes de Port-Bou.

Una vegada dinats, enlloc de retornar cap a l’autopista decidim seguir per la carretera de la costa fins a Port-Bou i travessar allí la frontera. El viatje és més mogut que al Dragon Kan, amb corbes i contracorbes a vora el precipi sobre el mar. Però bé, al final sobrevivim.

Les cues a Perpinyà.

Travessada la frontera estatl i seguim en direcció a Perpinyà, on tornarem a agafar l’autopista, però el trànsit fa que comencem a estar neguitosos per l’hora d’arribada al destí.

A Carcassona.

Ja som a Carcassona, final de la primera etapa. Quan fem la visita al poble ja és de nit. De totes maneres tenim temps de donar la volta al castell abans de sopar el típic ‘cassulet’ d’ànec.

DIA 3. CARCASSONA-BOLONIA-MODENA

Al galop sense parar.

Sortim de Carcassona i agafem l’autopista, directes a Bolònia, a la vora d’on tenim una casa rural llogada. Abans ens hem de trobar amb un amic italià que ens farà de guia. Així doncs no val a badar... carretera i manta.

Sopar tipic italià a Modenna.

Concert acúsic.

Visita nocturna de Modenna.

Un cop ja instal.lats a la casa rural anem a sopar a Modena. A la ciutat veiem la catedral i el ‘tinglado’ que hi ha montat a la seva plaça per fer concerts. Al recinte universitari toquen en viu, així que hi anem a donar un vol. Hi entrem als acords de Sultans of Swing...

DIA 4. BOLONIA

Visita Bolonia: Plaça de la Vila amb Catedral, Torre Asinelli, Sant Stefano.

Avui toca visitar Bolònia. Entrem a la catedral on hi ha un línia dibuixada a terra que fa de calendari segons la incidència dels rajos solars. Visitem també l’esglèsia de San Stefano. Després de donar un tomb pel centre històric pujem a la Torre Assineli, una torre medieval d’una considerable alçada.

Tornada i bany.

Sopar a casa amb concert.

De tornada a la casa ens banyem a la piscina, rodejats per sembrats de panís. Després sopem a casa d’uns italians.

DIA 5. BOLONIA-FLORÈNCIA-BOLONIA

Visita a Florència.

Arribem a Florència i després de conseguir aparcar anem a fer la visita. Visitem el Duomo, i el centre històric així com el Ponte Vechio. Després, per culturitzar-nos entrem a l’Acadèmia, on l’estrella és el David de Michelangelo. Finalment pujem als jardins de l’altre costat de riu, on tenim la típica vista panoràmica de la ciutat.

Compra al super de Bolonia.

De tornada parem a comprar a un super italià. Aquesta nit farem pà amb tomàquet.

BOLONIA-RAVENNA-MARINA RAVENNA-MILANO MARITIMA-RAVENNA

Arribada a Ravenna.

Arribats a Ravenna hem de buscar hotel i ho aconseguim a les quatre de la tarda.

La idea és dormir a Ravenna i sortir de festa per Milano Maritima.

‘Playita’

Un cop instal.lats anem a la platja. Ens banyen, amb aigua molt bruta, per cert i després anem a un ‘xiringuito’ de tarda, amb música, ball i copes.

Marxa.

Després de canviar-nos anem asopar a Marina Ravenna. Després anem de ‘bares, pubs i discotecas’ a Milano Maritima.

DIA 6. RAVENNA

Visita.

Després de dormir tot el matí ens aixequem i dinem. La tarda la dedicarem a visitar la ciutat. I la veritat es que es una agradable sorpresa, doncs la desconeixiem totalment. Var ser capital de l’Imperi Romà després de la caiuguda de Roma, i visitem antigues basíliques on el més característic són els mosacis. Visitem també la tomba de la barcelonina Gal.la Placídia.

DIA 7. RAVENNA-VENECIA-GENOVA

Venecia.

Arribem a Mestre i aparquem, per agafar el tren fins Venècia. Un cop hi som el primer que fem es agafar el vaixell i recorre tot el Gran Canal fins San Marc. Des d’aquí tornarem a peu fins l’estació, tot recorren la ciutat.

Cap a Genova.

Tota la tarda l’emprem en travessar el nord d’Itàlia, doncs hem de fer nit a Génova. Hi arribem ja de nit, i després de donar-hi un tomb amb la ‘furgo’ buscant l’hotel, l’impresió que ens en queda no és gaire bona.

DIA 8. GENOVA-CANNES-AVIGNON

Cannes.

Desrprés de deixar Italia arribem a Cannes, on farem la parada del migdia. Visitem el port, la Crossete amb el pavelló del cinema i donem un vol per les galerie Laffayyette.

Avinyó

Arribem a Avinyó, i anem a fer una visita pel poble, pel antic palau del Papes d’Avinyó i fins al mirador que dona sobre el famós pont. El poble és molt animat, tant de dia com de nit, amb representacions teatrals al carrer.

DIA 9. AVINYÓ-GUISSONA-BALAGUER

Últim dia. D’Avinyó anem directament a Balguer, on ens deixa la furgoneta. I així s’acaba tot..