diumenge, de maig 18, 2008

EGIPTE. DIA 5

Avui toca El Caire. Sortim cap a la Mesquita d'Alabastre, en un turó on hi ha la fortalesa d’en Saladino, que lluità contra els croats. Ens descalcem i entrem. Ja al pati veiem el rellotge del que us havia parlat. Efectivament, està aturat. Desde la mesquita tenim una màgnifica vista de la ciutat, tot i que la contaminació la fa boirosa.

Tornem cap al centre i ara anem al museu egipci. L'edifici ja es veu antic, però té la seva gràcia. Ja a dins, el primer es resseguir les sales amb el tresor de Tunthakamon. Estan en vitrines tancades amb un filferro (i aixó es el millor que tenen). Els dos sarcòfags i la màscara, però, estan en una sala amb mesures de seguretat autèntiques (aquí no faig broma). Reseguim algunes coses més i després, pagant a part, anem a veure les mómies. La del Ramsés II impresiona. Paga la pena dir que heu vist a un dels homes amb més poder que hi hagut sobre la terra.

Després del museu anem al mercat, al Khan El-Khalili. El guia ens recomana no sortir del carrer principal. Aquí les opinions depenen: si us agrada regatejar és el paraís. si no us agrada que us emprenyin és l'infern. Acabades les compres, tornem cap a l'hotel a dinar.


A la tarda sortim a peu de l'hotel, a veure que trobem. Anem per vora el Nil fins el pont que hi ha vora el Museu Egipci, travessem i tornem per l'altre costat. Es veu guapo pero deixat.