diumenge, de maig 18, 2008

EGIPTE. DIA 3

Avui toca Abu Simbel. Hora de sortida: les 2.30 (no, no és un error). Sortim en convoi escoltat per seguretat, però vet aquí, que al cap d'una estona som en una carretera al mig del desert sense ningú davant ni darrera. Aixó si, si s'acosta algú, es veu de lluny. Després de 3 hores som a Abu Simbel. Visitem els dos temples excavats a la roca (originàriament, ara estan traslladats i la roca és de mentida) i altre cop cap a l'autocar. Ala, 3 hores de tornada.


Ja altre cop a Assuan fem una parada a la gran presa i després anem a les canteres de granet, on hi ha un obelisc inhacabat. La primera impresió al baixar (són les 13 hores) es que algú s'ha deixat el forn encés. Tractarem d'aguantar els deu minuts de la visita.

Per la tarda anem a visitar un poblat nubi. Hi anem en barca i una de les atraccions es l'animador: negre amb ulls blaus. Es veu que es tipic d'aquí per uns bosnis que hi van fer cap. Al poblat hi acabem d'arribar en dromedari. Sort que la béstia se sap el camí, perquè el pastor et dona les regnes, i ja t'espavilaràs. Al poblat t’ofereixen té, et pots fer tatuatjes de jena, pots tocar un cocodril nadó, i sobretot, regalar tot el que puguis als crios, que per aixó t’hi porten. De tornada ens porten a comprar perfums i aromaterapies. El venedor va viure a l'uruguai i parla espanyol amb aquest accent. I aquí s’acaba el creuer pel Nil. Al matí sortirem cap a la civilització: El Caire. O no serà tant civilitzat?