dimecres, de maig 31, 2023

TURQUIA. DIA 5

Primer dia complet a Istanbul i amb moltes coses a fer pe davant. Comencem amb el creuer pel Bòsfor, imprescindible si no l'heu fet mai. Anem navegant per la riba europea fins a travessar sota el pont i una mica més, i tornem per la riba asiàtica.






Acabat el creuer anem al Basar Egipci o de les Espècies, on en una tenda ens fan una demostració de productes: aquí es tracta sempre de vendre. Recorrem el basar entre les coloraines dels dolços i les espècies, fem un tomb per la part de fora, també plena de parades i anem ja cap a dinar.






Dinem a prop de Santa Sofia abans d'iniciar la visita de la tarda. Comencem per la plaça de l'hipòdrom, amb l'obelisc de Karnak i la columna serpentina.


Entrem després a la Mesquita Blava, que oficialment és del soldà Ahmet, tot i que per les seves rajoles se la coneix com a blava.





Seguidament entrem a Santa Sofia, ara de nou mesquita, fins fa poc museu, per admirar aquesta meravella de més de mil cinc-cents anys.




Acabem el dia visitant la cisterna de la basílica, que fa poc que és a les rutes turístiques, arran d'una película que la va fer famosa. El joc de llums li dona un atractiu que no us podeu perdre.







Més tard anem a sopar i encara ens arribem a veure Santa Sofia i la Mesquita Blava de nit.