dimecres, de maig 31, 2023

TURQUIA. DIA 1

Avui comencem les visites, i el primer lloc on anem és Göreme, un museu a l'aire lliure amb tot d'esglésies i habitatges excavats a la roca. La guia ens fa l'explicació del lloc i després ens dóna temps lliure per completar la visita. A una de les esglésies excavades s'ha de pagar una entrada extra, ho fem i entrem per veure els seus murals, encara prou ben conservats.





Continuem ruta per fer una parada amb vistes sobre la vall d'Avcilar, amb les seves xemeneies de fades, i on no hi falta el 'xiringuitoper a que us gasteu uns calerons. Fem unes quantes fotos i seguim.



La següent parada és el poble Troglodita d'Uçhisar, on tenim una altra estona per fer-hi un recorregut. Després d'això ens porten cap a un taller de joies, on també ens fan una breu explicació sobre com es treballen les turqueses i ens donen un temps per si volem comprar. Tot seguit anem cap a dinar




La següent parada després de dinar també és comercial, aquesta vegada una tenda d'alfombres, on ens ensenyen com es fan a mà i després ens en fan una mostra per si també voleu gastar-vos-els.




Seguim ara direcció a Özkonak, que és un poblat subterrani excavat a la roca. Val a dir, que si sou claustrofòbics, no us recomano un dels últims túnels per on es passa.




I arribats aquí s'acaba la programació del dia. No és tard i ens ofereixen una ruta per continuar veient coses en 4x4, però el temps no acompanya, i és una mica car, així que ens quedem a l'hotel tranquil·lament a recuperar forces per demà.