dilluns, de desembre 14, 2015

ZURIC DIA 1

Doncs ja som a Zuric. L'avió ha arribat amb puntualitat Suïssa, mai millor dit, així que podrem aprofitar quasi tot el dia. Ens trobem el cel cobert i una lleugera boirina, però no fa fred en excés. Només sortir de l'estació de tren, creuem el riu i ja som a l'hotel. Això si que és comoditat... Deixem les maletes, i vora el mateix hotel, comença el carrer que s'endinsa cap al centre de Zuric per aquest marge del riu. Caminem fins a arribar a l'església Grossmünster, baixem cap a la vora del riu i creuem un pont. Per l'altra banda de riu passem per la Fraumünster i tot enfilant uns petits carrers anem a parar a un mirador amb unes boniques vistes de la ciutat, partida pel riu, que una mica més avall s'obre al llac Zuric, fins on ens arribem a donar un volt.



 

Després de la primera presa de contacte tornem cap a l'estació de tren. No anem enlloc, sinó a la mateixa estació, on hi ha un dels mercats de Nadal més famosos d'Europa. Destaca per sobre de tot l'arbre de Nadal decorat amb milers de vidres d'Swarovski.


Sortim de l'estació i agafem la Bahnhofstrasse, principal arteria comercial, amb tot el luxe de botigues que us pugueu imaginar. En un punt d'aquest carrer s'obre una petita placeta, amb l'arbre de Nadal cantaire.


Com que ja és de nit, repetim el recorregut del matí, però ara amb totes les llums enceses i aquest aire nadalenc tan especial. Acabem altre cop vora el llac Zuric, davant de l'Òpera, on hi ha tot de parades amb menjar i una pista de gel per a qui li agradi patinar.