dijous, d’abril 09, 2015

PER TERRES OCCITANES I. Per les valls al nord de Tolosa de Llenguadoc 2.

Comencem el segon dia esmorzant a Albi i donant un tomb pels seus carrers, entrant al mercat i voltant per les paradetes que hi ha al costat. A Albi hi ha el museu Toulouse-Lautrec, originari d'aquí, així que si aneu amb temps, podeu fer cultura.




Albi
Seguidament marxem cap a Rodez (en occità Rodés), al departament de l'Aveyron. Aparquem vora la catedral, gòtica, imponent. El poble és també ple de parades de mercat on podeu comprar tota classe de productes alimentaris. Des de fruita i verdura, fins pernils, embotits i formatges. També hi ha moltes parades de menjar preparat, així que si voleu aprofitar el temps i dinar sobre la marxa ja ho sabeu.




Rodez

El nostre següent destí és Villefranche-de-Rouguergue, tant pel destí, com pel camí. L'itinerari és una successió de petits turons verds i un paisatge esplèndid. A Villefranche destaca la plaça vora la catedral.




Villefranche-de-Rouguergue

Continuem ruta fins a Figeac, més al nord encara. És una vila medieval amb tot d'edificis molt ben conservats. Si aneu a l'oficina de turisme us donaran un plànol amb una ruta que es va fent seguint uns cartells amb unes claus dibuixades. De Figeac era per Jean-François Champollion, que va descodificar els jeroglífics gràcies a la pedra Rosetta, i aquí hi té un petit museu.





Figeac

I acabem el dia a Rocamadour, un dels pobles més fotografiats de França. Penjat sobre uns cingles, hi ha unes escales que es van enfilant fins dalt de tot a l'Església, i famoses pels peregrins que les han pujat. És dissabte sant, i a la nit ens trobem amb la processó, amb gent amb espelmes que acaben de donar a la visita un toc especial.





 Rocamadour