dilluns, de juny 30, 2014

DE NÀPOLS A SICÍLIA - DIA 7

Ja és el nostre penúltim dia a l’illa, i ens queda una de les millors visites: Siracusa, la ciutat d’Arquimedes. Després del bon esmorzar que ens prepara el Sebastiano tenim més que forces per començar el dia, així que som-hi. Agafen l’autopista i cap avall. El primer que fem a Siracusa és anar cap a l’illa d’Ortigia, on es pot aparcar just creuar un dels ponts que l’uneix a terra ferma. El primer que trobem és el mercat on gaudim amb les parades i els crits dels venedors. Ens anem endinsant a Ortigia passant per les restes del temple d’Apolo, recorrent carrerets fins arribar a la plaça de la catedral, i seguint per la façana marítima. Acabada la visita a l’illa anem cap a la Neàpolis, on hi ha el teatre grec, immens, molt més gran que qualsevol altre que hem vist, i l’orella de Dionís, una obertura en la pedra, i on podeu fer ressonar la vostra veu. 

 Siracusa - Mercat a Ortigia
 Siracusa - Ortigia
  Siracusa - Ortigia
  Siracusa - Ortigia
  Siracusa - Ortigia
  Siracusa -Teatre Grec
   Siracusa -Teatre Grec
   Siracusa -Orella de Dionís

Seguim ruta, i anem cap Noto. Aquesta ciutat va ser destruïda al segle XVII per un terratrèmol i va ser reconstruïda tota en estil barroc. Deixem el cotxe a la seva porta d’entrada i fem el recorregut pel seu carrer principal, que és encantador. Gaudim veient els convidats que arribem per una boda, i que són tan italians com alemanys. 
 
 Noto
 Noto

I com encara no és massa tard decidim si ja tornem a casa o seguim una mica més. Per sort, seguim una mica més, fins al petit poble de Marzamemi, que ens havia recomanat el Sebastiano, i quan arribem de seguida veiem que hem fet bé. No us podem descriure el poble, és millor que veieu les fotografies i hi aneu. I a més, podeu fruir fent unes compres de productes de menjar, especialitat tonyina, a la bonica botiga Campisi.
 
 Marzamemi
 Marzamemi
 Marzamemi
 Marzamemi
Marzamemi