dilluns, de setembre 26, 2011

BERLIN. DIA 3

Avui iniciem el dia amb la visita a la cúpula del Reichstag. Cal enviar una sol.licitut uns dies abans, on podeu escollir varis horaris, i us respondran donant-vos dia i hora. Per entrar us dirigiu a l'entrada i us tindran posats a la llista. Doneu el dni i cap a dins. Us portaran fins al terrat on entrareu a la cúpula, on anireu ascendint per una rampa. A dalt tindreu unes magnífiques vistes de la ciutat.
Reichstag

Reichstag. Cúpula de Norman Foster.



Després de la visita al Reichstag caminem fins a la Postdammerplatz. De camí passem pel monument a les víctimes de l'Holocaust. La Postdammerplatz és una plaça rodejada d'edificis nous, doncs abans aquí hi passava el mur. En podeu veure un tros. Des d'aquí anem a una altra famosa plaça, l'Alexanderplatz. A la vora hi ha la Fernsehturm, torre de comunicaciones construda en els temps de la RDA, i encara avui un dels edificis més alts d'Europa. A prop tenim el Nikolaiviertel, la zona més antiga de Berlin. Encara anem fins al Checkpoint Charlie, antic control de pas entre el sector soviètici americà en el Berlin dividit.

Monument a les víctimes de l'Holocaust

El Mur a Postdammerplatz

Nikolaiviertel

Fernsehturm a Alexanderplatz

Checkpoint Charlie

A la tarda fem un tomb en vaixell pel Spree, que ens permet una visió diferente de la ciutat, i a més, estar una estona asseguts. Després del vaixell farem una altra de les coses que s'ha de fer a Berlin: anar en bicicleta. Aprofitarem per recorrer el Tiergarten, el parce més gran de la ciutat, immens.

Catedral i Fersenhturm des del Spree

Reichstag des del Spree




Tiergarten

Acabem el dia passejant per la riba del Spree i veient el Reichstag i la Porta de Brandenburg de nit.

Reichstag de nit

Porta de Brandenburg de nit